Boddans Blogg

Boddans Blogg

Boddan på väg mot toppen

Uppdatering från vinterträning, tävlingar och allmänt träningstänk

Hantlar, vikter, svett och vältränade medelålders!

CyklingPosted by Jimmy Bodin Tue, October 19, 2010 12:00:29

Det är en kort summering om vad som bjuds på varje morgon man kör ett gympass. Som man för två veckor sen brakade igång med, varje tisdag och torsdag står man och kämpar med vikter, stänger och hantlar. I viss mån även lite maskiner.

Det är samma personer på morgonen varje gång, när en annan kommer dit vid 05 45 förstår man att det är de mest seriösa som orkar köra så tidigt. Att styrketräning är något lätt för kroppen beror det mestadels på individen och dess övningsutförande, hur många övningar på rad etc.

Att köra två övningar som cirkulationsövning är grymt effektivt, flera fördelar: Mindre vikt = mindre skaderisk, man blir trött och det ordentligt, pulsen kan jämföras med ett testcykelpass dvs hög puls!

Känslan i benen efter ett pass med väldigt mycket övningar, bra med vikt och många repetitioner är total härdsmälta! Övriga kroppen känner sig också lite stel då man med fria vikter stabiliserar och balanserar med resten av kroppen. Framförallt rygg, axlar, armar och bål ja allt annat=).

Dags för lite käk så här mitt på dagen!