Boddans Blogg

Boddans Blogg

Boddan på väg mot toppen

Uppdatering från vinterträning, tävlingar och allmänt träningstänk

Vinterträning

CyklingPosted by Jimmy Bodin Tue, October 12, 2010 09:10:27

Vinterträningen handlar om uppbyggnad och träningsverk, i början handlar det mest om just träningsverk.

Efter att igår sprungit 1,5mil och idag styrketränat ben. Så har jag träningsverk att se fram emot=). Grymt taggad, programmet är klart, samt att man inte är själv att genomlida detta program. Att man i år gentemot andra år kan pusha varandra på varje träningspass, istället för att bara under något pass i veckan ha den känslan, nu är det så varje träningspass.

Tidsmässigt liknar det förra årets träningsupplägg, dock är detta betydligt hårdare. Detta av flera anledningar, mer effektiv träning. Istället för 2 aktiva vilodagar konditionsmässigt så har jag en helvilodag. Och en extra intervalldag=)

Gymdelen skiljer sig den också. Istället för 3 gympass i veckan kör jag nu två, med den största skillnaden att istället för 1 dag med ben i veckan blir det nu 2, dessa med anorlunda struktur, få reps med tunga vikter en dag. Många reps med låg vikt en utav dagarna, supersets (cirkulationsövningar) blir väldigt intensiva även fast vikten är låg=).

En gång i månaden blir det även ett grymt gympass planerat, ska skriva mer om det sedan, när jag under fredagen kommer att koka ihop det på min vilodag!