Boddans Blogg

Boddans Blogg

Boddan på väg mot toppen

Uppdatering från vinterträning, tävlingar och allmänt träningstänk

Höst mys

CyklingPosted by Jimmy Bodin Thu, September 16, 2010 19:22:44
Ja huwa va ett tag sen nu,

skrev ett jätte långt inlägg om kolhydrater vara och icke vara, det fick jag dock inte publicera. Kommer dock upp på sidan nu after season.


Efter flytten har man försökt få igång rutiner, dvs jobba, äta, träna, tvätta/städa återhämta sig och sova. Utan att något inverkar för mycket på det andra.


Träningen har flytit på fint, började att träna med Stillfors efter U6dagars, supertalangen från Örebro som fick trots allt efter ett uppehåll lusten att börja cykla igen. Det märks mellan varje träning att han gör framsteg.


Bästa inviduella resultat har varit Västboloppet där jag blev 18e man inget superresultat men jag blir bättre hela tiden och kan ta för mig mer, köra mer avslappnat i klungan. Jag har helt enkelt haft ett år där jag har fått se och lära en hel del.


Nu till dagen, körde på Personbästa till lokalen, 17:19 åkta jag iväg, 7½ minut senare var jag framme, trots att jag fick vänta på ett trafiklyse. När jag kom fram var det bara två till som ville köra dagens pass.

Jag sa direkt att intervaller skulle avverkas på gamla E18, mot Vintrosa, Blev två härliga intervaller i motvinden, benen kändes bra, första intervallen var en allout!


Sådär så att lungorna ligger på styret, efter två varv runt så när jag sedan slår åt sidan så blev det ingen reaktion, så drog närmare minuten till i motvinden, sen fick de andra gå fram. Nästa förning då var det inte långt kvar till inteverall stoppet, all out då flög dem på hjul.


Vi körde sedan lite längre intervaller, som avslutades likadant fullgas på slutet. När vi sedan kom ut på Garphyttan vägen så fick jag den lysande idéen att jag kan ju köra tempo på vägen hem, sista 5 kilometrarna, jo tjena!
Det gick bra de först 2 minutrarna sen ville jag ha fram pigga ben, istället fick man fortsätta pumpa, väl framme vid Örebro skylten hade jag syra både i armarna och i benen.


Ett bra pass, trots min 22 mila runda igår, men det är en helt annan historia...


I Helgen blir det säsongs avslutning för årets säsong, känns snopet, men ändå otroligt skönt. Varit en lång och lärorik säsong. Snart drar jag igång med vinterträningen=D