Boddans Blogg

Boddans Blogg

Boddan på väg mot toppen

Uppdatering från vinterträning, tävlingar och allmänt träningstänk

Måndagsturen i Växjö

CyklingPosted by Jimmy Bodin Mon, May 10, 2010 22:00:47
Ja sista gången man körde måndagsturen i VÄxjö för min del, då jag nu från och med Söndag befinner mig i Örebro. Sorgligt.


Så här skrev jag om dagen:

Ett härligt gäng på säkert 80 personer samlades idag!

Jätte kul, Tanken var att dela upp det så att det inte blev så stora grupper, grupp indelningen blev 3 grupper. Egentligen hade snabb/lång gruppen behövt splittras. Men det får bli nästa gång.

Otroligt engagemang av Växjös cyklister, det har gått bättre än vad jag hade vågats hoppas på=D


Grupp ett 4mils gruppen, 21 personer, en på mountainbike som valde att vika av, efter Skir. Starkt kört fram till backarna, det blir tufft när man är ny och dessutom har en cykel som rullar otroligt tugnt. Mer vanliga cyklister.

Vi körde ut mot Dänningelanda, Tävelsås, tempot var otroligt ryckigt, det var oroligt i gruppen och det var svårt att hålla koll på det.

Vi började gå runt snabbare efter Tävelsås, det gick faktiskt jätte bra. Helt otroligt! Det gick snabbare hastighet, jämnare tempo och lugnare itensitet!

Kul att man idag inte var yngst i gruppen, utan en stark 15 åring som körde helt otroligt bra, bredare uppslutning på den fronten och Växjö kan få uppsving på alla plan.

Alla var med hem i gruppen efter lite hjälp då en från förra veckans standard runda valde att följa med oss, i början var det lite kämpigt. Men efter Tävelsås var det som om du tog till dig alla tips och råd och körde jätte bra. Gjorde allt att försöka ligga på ett och samma avstånd till framförvarande, och att inte titta på växelspaken när man växlar=)


Det blev en mellan grupp som körde den långa rundan idag, med en snitt fart på precis 30km/h tog de sig runt, där många ifrån Förgående lugna runda valde att köra här. Kul att ni gör framsteg=D


Lång/snabb gruppen blev en otroligt stor grupp, den måste delas i två delar till nästa gång. Det hade blivit rätt ryckigt efter kurvor och backar som det lätt bli i så här stora grupper. Kul att intresset för snabbare cykelåkning finns i Växjö.


Tack alla ledare/hjälp ledare idag.

Det är kul att se dessa ofrivilligt utvalda ledare göra ett kanon jobb, verkligen blir klungans förebilder.


Vill tacka alla cyklister i Växjö, jag drar ju nu till Örebro, ledsamt:(. Men nu är vi igång, inget kan stoppa oss nu!;)



Tack Växjös cyklister än en gång, ni är otroliga! Att det finns så många=D